Skip to main content
Sadržaj

Ukoliko se odlučite da za odmor izaberete neki od smeštaja u mestu Sikia nećete pogrešiti. U samoj okolini se nalaze neke od najlepših plaža, a nalaze se između Sartija i Kalamicija. Sikia je odličan izbor za obilazak lepih plaža na Sitonija, a nije za zanemariti činjenicu da je smeštaj ipak malo povoljnjije iznajmiti. U samom mestu, koje se nalazi u kopnenom delu, nema dosta sadržaja koje možete naći u nekim većim mestima.

Ali naravno, to ne umanjuje draž i lepotu samog mesta, pogotovo za one koje žele mirno mesto za odmor. Noviji smeštajni kapaciteti se nalaze na obali, tako da za sada tu imate jedan market, kafić i tavernu. Ono što takođe izdvaja Sikiju jeste veliki broj kampova, pa zbog toga i nosi titulu kamperskog centra Sitonije.

Pored plaže u samom mestu, okolina Sikije je nadaleko poznata po plažama koje se tu nalaze. Nabrojaćemo neke od njih: KlimatariaLinarakiTurkolimnionasTigania.

Lavirint

U nekoj od putešestvija po okolnim plažama, nađosmo se u sred čuvenog lavirinta puteva. Malo je reći da smo bili u čudu i da smo u jednom trenutku pomislili da se nećemo izvući. Neko kaže da lavirint puteva predstavlja ostatak jednog velikog hotelskog kompleksa, čija je izgradnja u međuvremenu prekinuta, dok drugi misle je nekada bilo u funkciji obučavanja Grčke vojske.

Taj lavirint je u stvari ceo splet asfaltnih i betonskih puteva koji se prostire na površini od više kvadratnih kilometara. Takođe možete usput naići i na svinje i neke druge divlje i domaće životinje. Preporuka je da ne budete sami, a podrazumeva se čim ste do ovde stigli da ste u automobilu. No, bez obzira na sve, zanimljivo je i ovo videti i doživeti.

Leave a comment