Autobuski saobraćaj

S va naselja i plaže Halkidikija povezana su autobuskim linijama sa Solunom. Autobusi ka najprometnijim destinacijama saobraćaju po nekoliko puta dnevno, a tokom sezone uvode se i vanredne linije.

Autobuska stanica za Halkidiki se ne nalazi na glavnoj solunskoj stanici, već u istočnom delu grada, pa je najbolje uzeti taksi od aerodroma. Prvi autobus za Kasandru polazi u 5:40, a poslednji u 21:00, a put traje oko 90 min.

Do većine odmarališta na Sitoniji i Atosu se takođe može stići autobusom, ali bilo bi bolje pažljivo isplanirati put, jer van sezone mogu da budu samo dva polaska, dok ih je u letnjim mesecima znatno više. Dobra je veza sa gradom Poligiros, a odatle ka drugim letovalištima.

Red vožnje od Soluna ka naseljima na Halkidikiju i obrnuto sa cenom prevoza možete pogledati ovde: red vožnje sa cenom prevoza.

Trenutne cene prevoza autobusima KTEL-a su: Solun – Nea Moudania 6,30 €; Solun – Polihrono 11,00 €; Solun – Pefkohori 11,80 €; Solun – Lutra 12,60 €; Solun – Metamorfozis 10,00 €; Solun – Nikiti 10,60 €; Solun – Neos Marmaras 13,00 €; Solun – Toroni 15,10 €; Solun – Sarti 18,30 €; Solun – Jerisos 10,80 €; Solun – Nea Roda 11,30 €; Solun – Ouranopolis 12,40 €.

Taxi

Na aerodromu u Solunu postoji velika taksi stanica tako da se lako možete prevesti do bilo koje destinacije na Halkidikiju. U zavisnosti od udaljenosti i veličine prtljaga najbolje bi bilo da se unapred dogovorite za cenu. Ali, očekujte da platite najmanje 50 € od aerodroma. Ako vam treba taksi u odmaralištu možete se raspitati kod domaćeg stanovništva u lokalnom kafiću ili prodavnici.

Put do Halkidikija

Prosečne temperature

Zdravstvena zaštita

Ekskurzije

Praznici

Lokalni saobraćaj

Korisni brojevi telefona